KINESIOLOGI

 

Kinesiologi grundades av amerikanska kiropraktorer i USA 1964 och är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna och därefter göra en behandling av de problem som man hittat.

Ordet kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelse. Genom med ett lätt tryck på arm eller ben får jag kontakt med ditt nervsystem och inte muskelstyrka som många misstar sig med och tror att de är svaga. Det handlar om att se hur bra är din kontakt är i nervsystemet. Om du har svaga tester indikerar det att någonting är på tok. Vad det är, är bara din kropp som vet men jag är länken mellan dig och din kropp. Det finns tre olika områden som jag kan jobba på den så kallade hälsotriangeln och det är näring -den kemiska uppbyggnaden, mentalt/energi/emotionellt och inte minst strukturella obalanser. Men under varje rubrik är det en rad olika alternativ att jobba på. Allt hänger ihop och det är det som gör behandlingarna unika från en individ till en annan.

 

Strävan efter att jobba med hela kroppen är viktigt vare så du kommer in med en depression eller att du inte får utveckling i din träning. Alla kroppar är unika och därför finns det sälla samma behandling på två personer med samma problem.

Kineslogi organiserar ett desorganiserat nervsystem. Tycker det var en väldigt bra beskrivning. Funkar nerverna funkar kroppen.

Kontakta mig för en undersökning

 

 

FYSIOPRAKTIK 

 

 

Utveckla din träning eller kom igång! En annan titel är Sportkinesiolog men Fysiopraktor är världens första fysiska licensierade behandling.  

Här tittar man mycket på din struktur och hållning. Stillastående i allmänhet men under rörelse i synnerhet. Hur mycket tål din kropp i din sport, vilka muskler är det som tar slut först och varför. Det är helheten som räknas. Har du en god aerobisk kropp som tål mycket och därmed har bra immunförvar. Eller är du den som blir sjuk så fort du tar i för mycket eller får ont i kroppen?

Det finns träning som gör dig starkare invärtes och vi kallar det för Fysiologisk puls eller Maffertontestet. Många på elitnivå får enorma resultat med den sortens träning.

Jag jobbar nu tillsammans med det Norska ungdomslandslaget i triathlon. Både som massör och Fysiopraktor. Det är väldigt spännande att få hjälpa till med deras utveckling från grunden.

 

 

MASSAGE

 

Massage stärker den fysiska och den psykiska hälsan. Vid beröring utsöndras hormoner som ger lugn, harmoni och sänker även blodtrycket. Ökad blodcirkulation, bättre matsmältning och påskynda läkning.

Musklerna påverkas negativt av allt från stress, oro och ilska till monotona rörelser och stillasittande arbete. Massage är ett medicinskt sätt att behandla dessa muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutar. Det kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte. Massage ökar vidare musklernas syreupptagningsförmåga och göra dem mer elastiska och smidiga. Även nervsystemet får sig en positiv skjuts med förbättrad kroppstemperatur, vätskebalans och blodcirkulation. Även koncentrationsförmågan kan komma att öka och mage-tarm fungera bättre. Läs mer

Kontakta mig för privat behandling eller företagsmassage

 

 

MONOKROMT

LJUS

 

Ljusbehandling har använts för behandling sedan urminnes tider. Niels Finsen fick nobelpriset i medicin 1903 för forskning kring ljus och dess läkande effekter. 

Ljuset går rakt in på hypofysen som överordnar allt vad som har med hormonsystemet att göra. Där regleras bland annat dagsrytmen, menstruationen, aptiten, sexlust, blodtryck och ditt välmående. Det hjälper också till med cellförnyelsen och vi åldras inte lika fort. Det boostar vårt kraftverk i cellen där vår energi kommer ifrån. En ren hälsokur.

Det handlar om minst fyra tillfällen och enbart 10 min per gång en gång i månaden. Kontakta mig.

 

 

CranioSacral

TERAPI (CST)

 

CranioSacral Terapi  är en stillsam och mjuk metod där man arbetar med att känna in kroppens craniosacrala rytm och sedan finna om någon rörelse är förhindrad.

Om den är det betyder det att något blockerar flödet av ryggmärgsvätskan, med hjälp av lätt handpåläggning kan man balansera kroppen att flödet kommer i rytm och kroppen återtar sina naturliga rörelser.

Hela kraniet är uppbyggt med benplattor som har så kallade suturer mellan sig. Kan jämföras med hur jorden ser ut med kontinentalplattorna.  Dessa skåror  kan “fastna” och ställa till med diverse problem. Kraniet jobbar tillsammans med ryggraden ända ner till svanskotan. Om inte ryggradsvätskan är i ett bra flöde kommer inte heller kontakten till nerverna fungera fullt ut.

Det är inte bara på huvudet jag jobbar på utan hela vägen ner till svanskotan. Även fashian som omger hela kroppen, den kan också “fastna” och låsa din vävnad som i din tur hämmar dig i både rörelse och emotionella problem.

Metoden passar lika bra för fysiska som känslomässiga problem.

En CranioSacral behandling hjälper kroppens system att komma i balans så att den kan självkorrigera och läkas.

Indikationer , då CranioSacral terapi kan hjälpa:

 • Stress
 • Huvud och ryggskador
 • Whiplash
 • Idrottsskador
 • Kompression i lumbo-sacral området
 • Depression
 • Migrän
 • Nacke, axlar, ryggvärk
 • Inlärningsproblem, dyslexi, dyskalkyli
 • Fibromyalgi
 • Kronisk smärta
 • Neurologisk dysfunktion
 • Menstruella problem
 • Käkleden TMJ
 • Förlossningsstress barn/moder
 • Hyperaktivitet
 • Öronproblem
 • Posttraumatiska tillstånd
 • Inflammation i nervroten

 

 

BIOMAGNETISM

 

Detta är en relativt ny metod att jobba med här i Sverige och vi är några fåtal personer som utövar magneternas krafter och påverkan.

Det grundades av en mexikanare vid namn Isaac Goiz Dur’an. Han föddes 1941, son till en läkare och han själv studerade till sjukgymnast innan han läste medicin. Han deltog bland annat i ett institut där diverse alternativmediciner utfördes. 1988 deltog Isaac Goiz i en kurs för en amerikansk läkare som var knuten till NASA. Där fick Goiz lära sig polaritetsterapi och dess betydelse att neutralt PH-värde i kroppen var optimal hälsa. En sjuk person tenderar att ha surt PH-värde (acidocis) i kroppen.  Varför vi blir försurade är främst olika gifter och fria radikaler.

Eftersom man inte kan direkt mäta värden på inre organ fick Goiz ta till Kinesiologi för att finna värdena. Han kom på en teknik där man kan identifiera förändringarna i kroppen via benen och dess ändring i längd.

Magneternas uppgift är att rättställa de felaktiga värdena på mikroorganismerna. Obalansen gör att de kan bli aggressiva och skapa problem som sedan kan leda till cellförändringar och sjukdomar. Enligt Goiz trivs virus och svamp i en sur miljö medan bakterier och parasiter i en basisk miljö.

En terapeut som jobbar med detta (det gäller så klart alla mina olika tekniker) botar inte sjukdomar utan vi hjälper att räta ut systemets symptom. Det handlar om att få en kroppen i balans, att aktiverar din kropp till självläkning.

 

 

 

IMG_3391

IMG_2506

IMG_2507

IMG_3392