Det är mycket, men är det ok?

 

Ordet stress är lite tabu. Vi ska ha mycket och göra och det är lite fult att vila på dagen. När man jag frågar hur någon mår eller okänner sig stressade blir ofta svaret – Det är mycket, men det är ok.

Ofta har personen 100% arbete, hus, ibland hund, ofta barn som ska tas hand om. Däremellan ska det handlas mat, lagas mat och fixa till helgens händelser. Inte sällan är det snabblunch och flera koppar kaffe som gäller för att hinna och orka. Känner du igen dig? Känner du igen dig?

 

Stress i kroppen är något negativt med en rad olika konsekvenser som är nedbrytande för kroppen. Enligt den medicinska forskningen är det många faktorer som bidrar till obalanserade nivåer för kroppens signalsubstanser och hormoner. Det spelar ingen roll om det gäller jobbig trafik, ett gräl med grannen, pressade arbets- eller hemförhållanden, en bakterie- eller virusinfektion, för mycket träning, hormoner eller näringsbrist.Nervsystemet upplever alla stressituationer på samma sätt. Ibland går det så lång att du blir utmattad eller i värsta fall utbränd, och måste vara sjukskriven en längre period.

 

Förmodligen blir konsekvenserna deprission på grund av den den kemiska obalansen. Stress påverkar våra smaklökar vilket leder till att vi saltar mer och det blir mer zink brist i kroppen. För mycket salt (kalium) bidrar till i sin tur till högre blodtryck. Zinken klarar inte av att ta upp aminosyror om gör att vi får välmåendekänsla i sinnet. Mineralen är viktig för att motverka sura uppstötningar samt magsår. Stressen påverkar också våran matspjälkning. Rubbad matsmältningen är inte bra eftersom vi måste få ut näringen till kroppen för att den ska fungera. Fel PH värde i magen leder till att vi inte kan spjälka ordentligt och det gör att kroppen inte kan ta upp vitamin B12. En viktig vitamin för hjärna så att vi inte blir glömska.

 

Stress kan visa sig på olika vis.

 

-Orolig sömn
-Diarré
-Förstoppad
-IBS
-Hjärtrusningar
-Försvagat immunförsvar
-Sköldkörtelbesvär
-Ångest, panikångest och depression
-Kognitiva besvär
-Sockerstörningar
-Minskad sexlust

Tror du kan pricka av en å annan punkt jag precis nämnt. Tänk att kunna tackla vardagen lika effektivt men med inre lugn!!

Med en mix av vad för slags behandlingar jag håller på med allt från Kinesiologi, Monokromt ljus, Massage, Fysiopraktor, Akupraktik, Superfood samt Detox rekommendation så finns det bra behandlingsmetoder att lugna nervsystemet hos dig!

Kinesiologi, fysiopraktik och akupraktik är ren nervsystems behandling. Att ha ett fungerande nervsystem och jämvikt innebär ett längre liv, mindre skador samt ett starkt immunförsvar.

Investera för din hälsa och kropp!!

 

Jag kan hjälpa dig

 

Stress