Varför massage?

Vi mår bra av massage! Människor har ett stort behov av beröring, vilket stärker den fysiska och den psykiska hälsan. Massage kan hjälpa oss få ett bättre immunförsvar och vara sjukdomsförebyggande.

Vid beröring utsöndras hormonet oxytocin som ger lugn och harmoni, hormonet sänker även blodtrycket och minskar halterna av stresshormon. Massage kan ge ökad blodcirkulation, bättre matsmältning, lindra smärta och påskynda läkning.

Vad är massage?

Massage är ett medicinskt sätt att behandla muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutar. Det kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte. Musklerna påverkas ofta negativt av allt från känslomässiga tillstånd som stress, oro och ilska till monotona rörelser och stillasittande arbete.

Massage kan ge musklerna en ökad syreupptagningsförmåga och göra dom mer elastiska och smidiga,

men även nervsystemet kan få sig en positiv skjuts med förbättrad kroppstemperatur, vätskebalans och blodcirkulation. Även koncentrationsförmågan kan komma att öka och mage-tarm fungera bättre.

Varför är massage bra?

Forskare konstaterar världen över att massage påverkar det autonoma (viljemässiga) nervsystemet, att hormoner som ger lugn (oxytocin) frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar.

Massageterapier:

– gör spända muskler mjuka och elastiska

– ökar blodcirkulationen i musklerna

– ökar lymfcirkulationen och ökar utsöndring av slaggprodukter

– stärker immunförsvaret och ökar koncentrationsförmågan

– är avslappnande för kropp och andning

– motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnad

– eliminerar smärta och ger en ökad kroppskännedom

– motverkar stress och ökar välbefinnandet

Företagsmassage!

På en hel del företag finns det många som sitter mycket framför datorn, rör sig för lite och arbetar statiskt vilket lätt kan skapa stelhet i rygg, nacke och axlar. Andra lyfter tungt vilket sliter hårt på just dessa kroppsdelar.

Spänningar i rygg, nacke och axlar gör ont och kroppens naturliga försvar mot smärta är att spänna sig ännu mer – det här kan leda till svår huvudvärk och i värsta fall migrän. Anställda som har ont förlorar energi och har svårt att fokusera på arbetet, blir trötta och i vissa fall även deprimerande.

Det här kan man förebygga genom djupgående massage för att mjuka upp stela muskler och försöka ta bort muskelknutar för att få en ökad blodcirkulationen och hjälpa musklerna att arbeta mer effektivt igen. Utan smärta går allt så mycket bättre!